Wonderbaarlijk!!

Zo zit ik vrijdag in de auto richting Den Bosch. Weer even kort met de collega’s daar socialiseren. Mijn wereldje is toch al zo klein. Nu had ik op fb een bericht geplaatst met de drie foto’s van Tessa en de daarbij horende uitleg en een update. Ik sluit dit bericht af dat ik iets wonderbaarlijks had beleefd en dit zou delen op mijn blog. Het een geduurd maar hier is het dan eindelijk:

“Normaal als ik naar Den Bosch rijd, dan verkrampt mijn lichaam gemiddeld een keer of drie, vier. Aan de ene kant wen je eraan en aan de andere kant went het nooit. Ik hou er gewoon rekening mee dat als ik wat verder weg moet met de auto mijn lichaam verschillende keren zal verkrampen. Dit kan zijn omdat iemand te dicht achter mij rijdt of dat er super langzaam wordt ingehaald, zodat ik noodgedwongen langer links moet rijden. Ik krijg dit helaas nog steeds niet onder controle.

De foto bij dit stukje? Ik wil binnenhalen/ omarmen wat de laatste rit naar Den Bosch heeft plaats gevonden. Het was die morgen redelijk mistig, maar niet zo erg dat mijn mistlichten aan moesten. Nu weet ik niet eens hoe die aan moeten, maar dat ten zijde. Op mijn gemak en gelukkig was het niet druk op de weg ben ik naar Den Bosch gereden. Op het moment dat ik op mijn werk uitstapte kreeg ik in de gaten dat ik gedurende de rit geen enkele verkramping heb gehad. Gelijk had ik twee emoties: blijdschap en verbazing.

Ik ga dan gelijk op zoek naar antwoorden op de vraag: “Wat was er anders dan normaal, zodat mijn lijf niet verkrampte?” De rit teruglopend merkte ik dat het niet zo druk was geweest op de snelweg. Ik had niet onnodig lang links hoeven te rijden. Ik kreeg in de gaten dat alles veel minder intens bij me binnen is gekomen. Het verkeer. De straatverlichting. De verlichting van de tegenliggers en achter opkomers. Alles was bedekt met een deken van mist. Alles werd gedempt door een deken van mist. Ik ben ervan overtuigd dat de mist er voor heeft gezorgd dat mijn lichaam niet verkrampte.

Conclusie: wat mij betreft mag het elke dag mistig zijn. Althans laat ik dit zeggen: als ik wat verder weg moet met de auto zou ik het niet erg vinden als er een deken van mist hangt. Was het maar mogelijk om alleen mijn auto in de mist te hebben en dat een mist wolk gewoon rond mijn auto blijft hangen zolang ik onder weg ben.