Reis naar………via 45, deel 15

Alweer meer dan een maand geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Is er dan zo weinig gebeurt? Integendeel! Door omstandigheden duurde het even wat langer voor ik weer iets plaats en aangezien ik morgen voor drie weken vertrek naar mijn geliefde Griekenland, voelde ik dat ik toch nog even wat moesten plaatsen.

Als eerste is de werkgroep Structuur afgelopen. Verschillende weken kwamen we met drie mannen en twee begeleiders bij elkaar om te kijken, horen, ervaren en leren hoe elkaars dag eruit zag. Het fijne van deze groep was toch wel de grote. Je kan je niet verstoppen als je maar met drie aanwezig bent. Veel geleerd of structuur, ritme, sociale contacten, voeding. Bedenk maar iets wat met je dagritme te maken heeft en het zat erin. Sceptisch als ik ben, maar mezelf beloofd om er alles aan te doen om naast een goed leven ook een leuk leven te gaan krijgen, heeft het mij verbaasd hoeveel goeds, positiefs het mij heeft gebracht.

Nadat de medische problemen zijn helder gemaakt en wat er mee te doen, slik ik nu 7 pillen per dag, waarvan 2 keer per dag antidepressiva. Mijn bloeddruk is inmiddels weer gedaald naar normaal niveau. Nu nog mijn bloedwaarden en suiker gehalte. Eén van de zaken die aangepakt moest worden was mijn gewicht. Via de diëtiste en anderen ben ik hier mee bezig en ik ben blij dat ik vanaf 22 juni bezig ben en al 9 kilo ben verloren. We hebben er nog 14 te gaan (wil ik zelf), maar het begin is er.

Sinds ik de antidepressiva slik merk ik één heel groot verschil. Het slapen. Het gaat steeds beter en beter. De rust ’s nachts is verademend. Mijn nachtmerries zijn er nog, maar ik ervaar zoveel meer rust en mocht ik nu eens wakker worden (elke nacht dus) dan slaap ik regelmatig weer snel in. Hoe lekker is dat?????? Verder de combinatie met de andere medicatie geeft mij beduidend minder hartkloppingen en pijn in mijn voeten en handen. Ook de verkrampingen zijn duidelijk minder. Nu hoop ik niet dat ik de rest van mijn leven dit moet blijven slikken, maar voor nu ben ik er heel blij mee.

Inmiddels is er een uitgebreider onderzoek gepland voor mijn suiker. Een hele dag in het cmh en hopelijk op het einde van de dag een plan om mijn suiker niveau weer naar normaal terug te brengen.

Er is ook een tussenevaluatie geweest bij het centrum ’45 en daaruit is een behandelplan gekomen. Vanaf oktober krijg ik 3 verschillende therapieën per week. Hoelang dit alles gaat duren is natuurlijk onbekend, maar alle voorbereidingen hebben wel een plan opgeleverd. (Eerst maar eens goed vakantie vieren, zodat we straks met hoop aan het werk kunnen. Ik bedoel werk als in de therapieën volgen/ ondergaan.

Ik heb veel geklaagd over defensie en zeker in de jaren toen ik nog geen hulp of begeleiding kreeg. Ik ga in november 2024 met “pensioen”. Nu ben ik zeer dankbaar dat ik nog mag blijven tot die tijd en zeker met alles wat er speelt. Ik heb nu geen last van wachtlijsten bij het cmh of centrum ’45. Ik zit in de medische molen en die draait volop. Als ik een beetje geluk heb, sta ik straks stevig in mijn schoenen als ik de burgermaatschappij in ga. Ik ga straks niet alle mijn ervaringen met de therapieën op papier zetten. Behalve de positieve ervaringen. Ik weet nu al dat het super zwaar gaat worden, maar het gaat uiteindelijk om het eindresultaat en dat wil graag delen. Ik zal wel de vorm van therapie benoemen, zodat jullie een beetje waar je aan moet denken.

Ik kan nu alleen nog maar een ieder een mooie vakantie toe wensen en al je geweest bent hoop ik dat die mooi was.