'Vijftien jaar lang heb ik toneelgespeeld, nu is het tijd om nu mijn verhaal te vertellen.'

 

Raoul Janssen is één van de militairen die het Draaginsigne Gewonden uitgereikt heeft gekregen. Janssen ontving het draaginsigne voor de geestelijke verwonding die hij opliep tijdens zijn uitzending naar voormalig Joegoslavië in 1993. Vlak daarna is zijn boek verschenen over zijn ervaringen: "De verborgen waarheid (over PTSS)".

Voor Raoul is de uitreiking een afronding van een twee jaar durende herstel-periode van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Begin 2008 werd een posttraumatische stressstoornis (PTSS) vastgesteld als gevolg van zijn uitzending. Nadat Raoul in therapie was gegaan begonnen de mensen in zijn directe omgeving vragen te stellen over hoe, waar en waarom. Daardoor kwam Raoul op het idee om zijn ervaringen op papier te zetten. Het gevolg is dit boek, waarmee hij hoopt collega's met vergelijkbare problemen aan te zetten om hulp te zoeken en een vorm van begrip te brengen bij andere collega's binnen Defensie.

 

Raoul te gast in 'Recht uit het hart'

 

Raoul Janssen werd in 1993 voor de Verenigde Naties uitgezonden naar voormalig Joegoslavië. Verschillende gebeurtenissen maken een onvergetelijke indruk op hem. Terug in Nederland slaapt Raoul steeds slechter en gedraagt hij zich steeds agressiever. Twintig jaar na zijn uitzending wordt Raoul uiteindelijk gediagnosticeerd met een Post Traumatische Stress Stoornis.

 

BESTEL HET BOEK

 

En steun het goede doel!

De helft van de opbrengst gaat naar een een kindertehuis in voormalig Joegoslavië.

 

 

Je bent hier

WAAR KAN IK TERECHT?

Binnen Defensie is het lastig om de juiste personen te vinden die je kunnen helpen.

Heb je vragen? Aarzel niet om mij een reactie te sturen, ik help je graag verder.