De laatste nacht van het weekend

Gelukkig gaan we de laatste nacht van het weekend in. Alleen op de dagen dat ik werk, maandag, woensdag en vrijdag, mag ik gebruik maken van slaapmedicatie. Deze werken gelukkig nu heel goed. Nachten doorslapen en dan ook nog eens redelijk rustig. Mocht ik toch meerdere keren wakker, lukt het mij wel weer om in slaap te vallen. Klein nadeeltje is dat ik de dag erna nog een halve dag zwaar vermoeid ben. De nachten zonder slaapmedicatie zijn een groot drama.

Blues muziek in onrust vergrotend voor mij

Afgelopen nacht heel snel in slaap gevallen. Zoals elke nacht. Mits ik wel heel zachtjes muziek hoor. Doe ik niet gaan mijn gedachten op de loop met mijn hoofd en is de onrust nog groter dan “normaal”. Ook het soort muziek is heel erg bepalend. Zo slaap ik goed op muziek uit de Fiji eilanden en motown. Blues en andere genre zijn juist onrust vergrotend.

Een gemiddelde nacht zonder slaapmedicatie

Rond 23.00 uur in slaap gevallen. 01.15 uur wakker geworden, naar het toilet geweest, liggen draaien, woelen en enorm zweten tot 02.00 uur. Heel zachtjes muziek liggen luisteren en naar filmpjes over Griekse eilanden liggen kijken (mijn tabletscherm op zijn donkerst) tot 03.35 uur. In slaap gevallen tot 05.00 uur. Wakker gelegen tot 07.00 uur en daarna mijn bed uit en toch maar gaan douchen. Dit is een gemiddelde nacht zonder slaapmedicatie. Paar verkramping in mijn rug gehad. Hele onrustige benen en een gevoel alsof ik een marathon had gelopen. Nu hopen dat we de halve dag op het werk door komen en wakker blijven tot we thuis zijn.