Triggers

26 juni 2020

Vandaag komen ze de ramen van de woonkamer vervangen en dan is eindelijk de hele renovatie van het huis klaar. Ik weet hoe dat vervangen gaat en ik zou eigenlijk dan ook niet thuis zijn, maar door mijn problemen met mijn rug ben ik wel thuis.

Afgelopen nacht was een groot drama. Rond 00.00 uur in slaap vallen en om 01.50 weer wakker zijn tot en met 04.30 uur. Gruwelijke steken in mijn voeten en benen. Een groot brok onrust. Nu snap ik dat mijn lichaam al in de stress zat voor het geen wat vandaag gaat gebeuren.

De eerste handelingen bestaan uit met gereedschap de deklatjes van de ramen te verwijderen. Gehamerd komt drie keer harder binnen dan normaal en ik zit steeds tegen mijn lijf te zeggen wat het is. Dit werkt voor mij het beste om mijn lichaam onder controle te houden. Ik zoek afleiding in de tv.

Slik!!!! Ze beginnen de nieuwe ramen te zetten en ik weet hoe ze de deklatjes vastzetten. D.m.v. een spijkerpistool. Ik heb het gelukkig kenbaar gemaakt dat ik een seintje nodig heb om me voor te bereiden. Ik zet mijn baseballcap op en steek twee vingers in mijn oren, nadat het ik het seintje heb gekregen. In de verte hoor ik nog de knallen van het pistool en de tranen springen in mijn ogen. Ik vecht als een tierelier om ze tegen te houden en blijf in mijn hoofd herhalen:”Het is een spijkerpistool, geen geweer. Het is een spijkerpistool, geen geweer.” Hierdoor schiet mijn lichaam gelukkig niet in de verkramping.

Gelukkig alle ramen zitten erin en ik ben helemaal gesloopt. Het inzetten van de laatste ramen heb ik boven meegemaakt, omdat mijn lief weer thuis was, en vielen de knallen nog minder op. Ik heb gelijk goede muziek opgezet en mijn koptelefoon wat harder. Liever gehoorbeschadiging door de muziek, dan verkramping van mijn lijf door een spijkerpistool. Vanavond mag ik weer een slaappil nemen en hoop ik dat die weer zijn werk doet. Goh het lijkt wel of ik een marathon heb gelopen.

Gelukkig komt morgen mijn behandelaar body stressrelease terug van vakantie en ook al is het weekend, ga ik toch ff in de app vragen of mijn afspraak zo snel mogelijk kan. Hij staat nu op de 14e juli en dat trek ik dus echt niet. Alweer weer een gevecht gewonnen, maar ook weer geen normale dag achter de rug.