Paniek en nog meer verkramping in mijn lijf

Na een nacht zonder slaapmedicatie, dus een ouderwetse nacht, ga ik gelukkig een half dagje werken. Gelukkig? Omdat ik vanavond mijn slaapmedicatie mag innemen.

Na het werk weer naar huis en op het journaal hoor ik dat op de A16 richting Breda, ter hoogte van Breda-Noord (mijn afslag) een file is met een vertraging van 10 minuten. Ongecontroleerd reageert mijn lijf gelijk en verkrampt. Bij de staart van de file maak ik, bleek een paar minuten later, de fout door niet gelijk rechts te gaan rijden. Paniek en nog meer verkramping in mijn lijf, omdat ik in de 2e baan moet blijven rijden en niet gelijk naar rechts kan.

Maar ik heb toch al geleerd om eventueel links te rijden in een file? Waarom is mijn lijf dat vergeten? Door het relatieve rustig verkeer de afgelopen maanden is me dit niet meer overkomen. Pfffffff. Er zit niets anders op dan weer van vooraf aan opnieuw links te gaan leren rijden zonder paniek of verkramping. Mijn lijf weer laten merken dat links net zo veilig kan zijn als rechts en dat het niet meer hoeft te reageren.

Mocht ik iemand van jullie tegenkomen in een file en ik rij op de linkerbaan. Geef mij a.u.b. een klein beetje ruimte om rechts te kunnen invoegen. Als leermoment. Mijn lijf en ik zullen u zeer dankbaar zijn.